Otvoren natječaj za prodaju Dalmacijavina, vrijednost preko 280 milijuna kuna

Trgovački sud u Splitu otvorio je natječaj za prodaju Dalmacijavina u stečaju.

Stečajni sudac Ivan Basić donio je rješenje da će se u paketu prodavati cjelokupna imovina ove splitske tvrtke u što ulazi 67 tisuća kvadrata skladišno-proizvodnog prostora u Sjevernoj luci, vinarije u Starom gradu i Jelsi kao i zemljište u Vrbanju na otoku Hvaru.

Kao dio ponude naći će se i tvornica kvasine u Drnišu, kao i skladište i poslovni prostor u Velikoj Gorici, Zadru, Rijeci i Vukovaru, kao i nekoliko vinograda.

Kupac će dobiti i pravo na korištenje brendova Dalmacijavina i Pipi, koje je stečajni upravitelj Perica Mitrović u posljednjih godinu dana vratio na tržište.

 

Uspješan stečajni postupak

Upravo njegov rad pokazao je kako stečajni postupak može biti i dobar poslovni potez.

“Da nije bilo ove priče, proizvodnje i svega ovoga što vidite, od novih trgovina, novih proizvoda, vjerujem da bi se puno teže prodali i siguran sam da ćemo uspjeti tijekom ove godine namiriti vjerovnike, odnosno prodati društvo, dobiti kupovninu i zaključiti stečaj”, istaknuo je Mitrović.

Mitrović dodaje kako je već bilo zainteresiranih kupaca, ali dok netko ne položi jamstvo, ne želi kalkulirati.

“Nekoliko kupaca je bilo. Oni su čak ostajali i dva do tri dana, pregledali svu našu imovinu, svu našu proizvodnju. To su bili kupci iz Italije, Njemačke, Švedske, Rusije i Kine. No, dok netko ne uplati jamčevinu, ne možemo tvrditi i ne možemo znati koliko je ozbiljan. Mi imamo potencijalne kupce iz Hrvatske. Nije sporno hoće li se ova imovina prodati, samo je sada još pitanje koliko će netko htjeti ponuditi, odnosno kolika će biti cijena za koju će se imovina prodati”, rekao je Mitrović.

Dodajmo kako je na imovinu Dalmacijavina upisano založno pravo Carinske i Porezne uprave, kao i AUDI-ja, čime je osigurana naplata njihovih potraživanja nakon prodaje.

Procijenjena vrijednost tvrtke je viša od 280 milijuna kuna, što će biti cijena na prvoj početnoj dražbi.

Od postignute cijene najprije će se platiti dugovi državi koji iznose više od milijardu kuna, dok radnici potražuju 75 milijuna kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...