Veće isporuke HTC Onea

HTC je uvelike popravio dobavljivost smartfona One, mišljenje je analitičara J.P. Morgan Securitiesa. Prema njihovim analizama, kompanija tijekom ovog kvartala može računati na značajan rast prihoda u odnosu na prethodni zbog znatno boljih isporuka uređaja One u protekla dva tjedna.

HTC je već nekoliko puta odgađao početak prodaje smartfona zbog problema s dobavljačima određenih komponenti (poput nestašica senzora za kameru), što je uzrokovalo manju proizvodnju i odgađanje isporuka i do mjesec dana. Analitičar Alvin Kwock ističe da je kompanija u protekla dva tjedna znatno popravila logističke probleme te može očekivati 50-postotni rast prihoda u drugom kvartalu u odnosu na prethodni, za što bi najviše trebale biti odgovorne dobre prodaje Onea.

Procjenjuje se da bi isporuke trebale narasti s 300.000 komada prošlog mjeseca na 1,2 milijuna uređaja u travnju te preko dva milijuna u svibnju. Sve navedeno bi prema mišljenju J.P. Morganovih analitičara moglo vratiti HTC u gornji segment proizvođača smartfona, a bolje isporuke utjecale su i na nadogradnju statusa tvrtkine dionice na neutralno te rast prognozirane vrijednosti na 11 dolara po dionici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...