SDP na povijesno niskom rejtingu od 23 posto gotovo se primakao HDZ-u

“Više od polovice građana ne podupire politiku Vlade, a njih gotovo dvije trećine smatra da država ide u lošem smjeru. SDP završava travanj najlošijim rejtingom u posljednjih šest godina”, stoji u istraživanju koje objavljuje Dnevnik Nove TV, a provodi IPSOS PULS. Istraživanje je provedeno na uzorku od 1.000 ispitanika između 1. i 20. travnja.
Prema tom istraživanju čak 65 posto građana ne podupire poteze Vlade, a čak 72 posto ispitanika smatra da zemlja ide u krivom smjeru.
SDP ima rejting od 23 posto potpore građana, dok istodobno HDZ ima 19,6 posto. Razlika između te dvije stranke tako je 4 posto, najmanja u posljednjih nekoliko godina. SDP-ovih 23 posto najlošiji je rejting od proljeća 2007. godine. Laburisti su i dalje treća politička opcija s 11,2 posto potpore birača. A prava je gužva na tri posto, tamo je šest stranaka. HSS i Ivan Grubišić imaju po 3,7 posto. BUZ ima 3,4 posto, kao i HDSSB. HSP je na 3,2 posto, a HSP Ruže Tomašić je na 3,1 posto. HNS je sada na 2,9 posto.
Isto istraživanje pokazalo je kako predsjednik Ivo Josipović uživa potporu 79 posto birača, slijede Ivan Grubišić i Dragutin Lesar s 57 posto potpore, a Josip Leko ima potporu 54 posto.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...