Raspored misa u Velikom tjednu

Na Veliki četvrtak, 28. ožujka, u 18,00 sati, misu Večere Gospodnje na spomen ustanovljenja svete euharistije i svećeništva u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić, kad će oprati noge dvanaestorici predstavnika gradskih župa. Nakon mise Sveto otajstvo se prenosi u ‘Božji grob’ u katedrali, gdje puk ostaje u molitvi i klanjanju, uz pjevanje ‘Gospinog plača’ s predvođenjem Katedralnog zbora sv. Stošije.

Na Veliki petak, 29. ožujka, u 18,00 sati, Službu Muke Gospodnje u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Nakon obreda u katedrali slijedi procesija s križem Širokom ulicom, Narodnim trgom, ul. Elizabete Kotromanić, do crkve sv. Šime. Za vrijeme procesije pjevaju se prijekori ‘Puče moj, što učini tebi’.

Na Veliku subotu, 30. ožujka, svečano uskrsno bdjenje u katedrali sv. Stošije u Zadru s blagoslovom novog ognja u 21,00 sat, predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Na Uskrs, u nedjelju, 31. ožujka, svečano koncelebrirano slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru s početkom u 11,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić, kad će nadbiskup podijeliti i papinski blagoslov s potpunim oprostom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...