Završena ŠIZD liga za starije kategorije

Na bazenu Višnjik u organizaciji PK Jadera održano je završno kolo ŠIZD plivačke lige za dobne skupine od kadeta do juniora. Plivački klub Jadera je u 7 kola lige nastupio sa ukupno 21 natjecateljem ( 14 plivačica i 7 plivača) osim što smo bili najmlađa ekipa u konkurenciji, 8 naših plivača je bilo i mlađih godišta te su plivali van konkurencije. Ovim natjecanjem je uspješno završena treća sezona plivačke lige „ŠI-ZD“, a naši plivači su ostvarili odlične rezultate.

Leo BavdekU ekipnom poretku (ekipni poredak ostvaruje se zbrojem bodova prvih šesnaest plivača i plivačica iz svih kategorija i disciplina programa) iako smo nastupili sa najmanjim brojem plivača naši članovi su zajedničkim snagama osvojili 3128 bodova i plasirali se na drugo mjesto, prvo mjesto je zauzeo PK Zadar koji su nastupili sa 58 članova i osvojili 5143 boda dok se PK Šibenik plasirao na treće mjesto sa 3068 bodova, a nastupili su sa 25 članova.

Najuspješniji plivač u dobnoj skupini kadeta, a ujedno i u apsolutnom poretku bio je Leo Bavdek koji je po zbroju bodova nadmoćno držao prvo mjesto tokom cijele lige te je zadnje kolo završio sa ukupno 8171 bodom po LEN tablicama i 1226 bodova prednosti ispred drugoplasiranog. Leo je u 18 isplivanih disciplina 17 puta zauzeo prvo mjesto te jednom drugo mjesto. Nakon svih 7 kola najvrijedniji rezultat lige po LEN tablicama također je isplivao Leo Bavdek (1999) i to u disciplini 200 m slobodno u gdje je za rezultat 2:03.67 zaradio 569 bodova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...