Zadrani ne doživljavaju Valentinovo?!

Možda zbog hladnih, tmurnih dana, Valentinovo Zadranima nije na pameti. Tek pokoji izlog dekoriran je u bojama i simbolima ljubavi. Kupuje se manje valentinovskih darova nego lani. Ugostitelji su ipak složili “ljubavne menije”, stoje oko 150 kn. Što se događa u Zadru na ovaj dan?

Valentinovo – dan posvećen ljubavi. Neki će reći, dan kao i svaki drugi. Možda zbog hladnih, tmurnih dana, čini se kako Valentinovo Zadranima nije na pameti. Tek pokoji izlog dekoriran je u bojama i simbolima ljubavi. Trgovine prazne, unatoč sniženjima.

Kupuje se manje valentinovskih darova nego lani.,Trgovci, naročito cvjećari očekuju bolji promet na sam Dan zaljubljenih. Ugostitelji slažu ljubavne menije. Nekim zadarskim restoranima ponuda se kreće za oko 150 kuna. Ipak, možda se ovaj praznik ljubavi mogli provesti drukčije. Što se događa u Zadru – na dan ljubavi?

I ove godine Zadrani će imati priliku sudjelovati u svjetlosnom spektaklu na Forumu – zaželjeti ljubav i pustiti lampion:

“Prodaja je od 17 sati, a lampioni će se puštati oko 22:30. Balon ima jedan dio koji se zapali i lagano se puni dimom, a kad se dovoljno napuni sam krene u nebo”

Lani je svjetlosni spektakl, koji ima i humanitarni karakter, organizirala udruga Nada, ove godine organizacija je povjerena Udruzi osoba oštećenog sluha Zadar. Tajnik Miki Savić navodi:

“Cijena lampiona je 25 kuna. Sav prihod ide za projekte Udruge. Planiramo uz ostalo pokrenuti školu znakovnog jezika. Svatko tko pusti balon, neka mu se ljubavna želja i ostvari”

A ako vam bude nedostajala inspiracija za ljubavnu poruku koju ćete u mislima poslati u nebo zajedno s lampionom, nasuprot, u Arheološkom muzeju, svoje ljubavne pjesme predstavit će Mirjana Mrkela. Na poeskom druženju u Arheološkom nastupit će i violončelistica Lidija Ledinić.

Na Valentinovo se slavi ljubav, ali i prijateljstvo – o tome uvijek pričaju zadarski lutkari koji sutra predpremijerno, a u petak premijerno, izvode novu predstavu, “Zvjezdica”.

Kazalište lutaka pravo je mjesto gdje ćete čuti bezremenske i čiste poruke ljubavi – o kojoj pjeva najpoznatiji hrvatski šansonjer. Ibrica Jusić gostuje u zadarskom HNK-a, a ulaznica za koncert, lijep je valetninovski dar. Obilježavali ili ne sutrašnji dan zaljubljenih, želimo vam da skupite hrabrost i dragim osobama naglas kažete: volim te!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...