Upravno vijeće u petak predlaže ravnatelja Dječjeg vrtića “Radost”

U petak će se održati sjednica Upravnog vijeća Dječjeg vrtića “Radost” na kojoj će se odlučiti o kandidatu za ravnatelja ovog dječjeg vrtića čiji je osnivač Grad Zadar. Za očekivati je da će predloženi kandidat ujedno biti imenovan od strane Gradskog vijeća za ravnatelja. Ipak,  prema Statutu je moguće da Upravno vijeće predloži više od jednog kandidata.

 – Upravno vijeće ocijenit će pravovaljanost molbi koje idu u daljnji postupak i predložiti kandidata za ravnatelja ili više njih. Konačnu odluku donosi Gradsko vijeće, odnosno Odbor za izbor i imenovanja Grada Zadra, kaže Joso Nekić, gradski pročelnik zadužen za odgoj i školstvo, donedavno predsjednik Upravnog vijeća.

Biserka Belić, aktualna ravnateljica Dječjeg vrtića “Radost”, ujedno kandidatkinja za novi mandat, otkrila nam je da je na natječaj pristiglo šest zamolbi koje će uoči sjednice otvoriti predsjednica Upravnog vijeća  Maja Obad.

Belić je dosad odradila dva mandata ravnateljice Dječjeg vrtića “Radost”. Zadovoljna je dosadašnjim radom i smatra da još puno toga može učiniti kao dio tima ove odgojno-obrazovne ustanove.

 – Ostvarila sam sve zadane ciljeve. Zahvaljujući Gradu Zadru, poboljšani su materijalni uvjeti u vrtiću i obnovljeni su svi naši područni objekti. Postignuta je bolja organizacija rada. Puno se ulagalo u edukaciju ljudi, didaktiku, opremu, smatra Belić.

Vođenje dječjeg vrtića koji se brine o 928 zadarske djece raspoređene u 43 odgojne skupine odgovoran je posao, a da sve funkcionira kao cjelina brine se 135 zaposlenih. Pored toga, tu su i kuhinja koja dnevno pripravlja oko 800 obroka te praona rublja. Ravnatelj mora rukovoditi sa svima i sa svime, a k tome uložiti dodatan napor da bi se postizali daljnji napreci u radu.

– Po drugi put smo uspješno obnovili status međunarodnog Eko-vrtića. Sastavni smo dio svih važnijih gradskih manifestacija. Priređujemo i svoje izložbe. Svi djelatnici, od čistačice do mene, trude se maksimalno da bi sve funkcioniralo besprijekorno. Obzirom na složenost posla, mora biti prisutan timski rad. Tu je važan  i roditelj kao partner i suradnik, napominje Belić.

Za ravnatelja može biti imenovana osoba koja ispunjava uvjete za odgojitelja ili stručnog suradnika, sukladno Zakonu o predškolskom odgoju i naobrazbi, te ima najmanje pet godina radnog staža u djelatnosti predškolskog odgoja. Mandat ravnatelja traje četiri godine, a broj mandata nije ograničen.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...