Turkinja i  Ruskinja spore se oko mladića koji je godinama u komi

Ruskinja Tanja Kuklina tvrdi da je mladić koji se nalazi u komi od 2008. godine, kada ga je u Antaliji u Turskoj udario autobus, zapravo njen sin, javlja dopisnik agencije Anadolija (AA).

Spomenutu osobu Turci danas zovu Umut, a brigu o njemu vodi Turkinja Gulsum Kabadayi.

Ovakve tvrdnje izazvale su spor između Turkinje i Ruskinje, koja ne odustaje od tvrdnje da se radi o njenom sinu  Pavelu Kuklinu koji je, navodno, nestao 2004. godine kada je imao 27 godina.

Turkinja Kabadayi pojašnjava kako nije riječ o nestalom Pavelu, te da ”Umut uopće ne sliči na njega”. Pojasnila je kako je obavljenim testovima utvrđeno kako je Umut zapravo rođen 1992. godine, te da nema 27 godina kako navodi Ruskinja.

“Ja sam spremna čak i da ugostim Tatjanu koja tvrdi da je majka Umuta. Neka se uradi i DNK test pa će onda sve biti jasno. Taj mladić čiju sliku su mi pokazali sigurno nije naš Umut. Umuta ću prepustiti nekome drugom samo kada država utvrdi pravu istinu”, kazala je Gulsum za AA.

S druge strane, Turkinja tatarskog porijekla Leyla Samiloglu koja razumije ruski ističe da Umut, zaista, ponekada izgovara neke ruske riječi.

U mjestu Aksu u Antaliji 30. avgusta 2008. godine autobus je udario mladića čiji identitet nije poznat. Nakon toga mladić je pao u komu iz koje se do danas nije probudio.

Turkinja Gulsum Kabadayı je dobrovoljno prihvatila da se brine o ovom mladiću te mu je dala ime Umut.

Međutim, Turkinja Gulsum učestvovala je u televizijskim emisijama gdje je govorila o ovoj svojoj nevjerovatnoj životnoj priči, nakon čega se pojavila Ruskinja koja tvrdi da je Umut ustvari njen sin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...