Pusić: “Problem Ljubljanske banke bit će riješen nakon dodatnih konzultacija”

U Saboru je održana zajednička sjednica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, Odbora za vanjske poslove i Odbora za europske integracije, na kojoj je ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić članove odbora načelno izvijestila o mogućem rješenju problema Ljubljanske banke.

“Ne s detaljima, ali s osnovnim pravcem u kojem to rješenje ide, jesam. Kad budemo imali neku jasniju sliku što će konkretno biti realizacija, prvi ćete znati. Kada se sa slovenskim partnerima konzultiramo i razgovaramo”, rekla je Pusić.

Član odbora za europske integracije SDP-ov Tonino Picula istaknuo je da su od ministrice dobili jedan sužen paket informacija.

“Stekao sam uvid da se pregovaralo dugo i ozbiljno i da je dobro da jedna strana nije drugu u startu isključila, s obzirom na neke postavljene maksimalističke zahtjeve. Svakim dobrim dogovorom, odnosno kompromisom, uvijek je na kraju netko pomalo nezadovoljan. Mislim da datum ulaska Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja zbog ovoga ne bi trebao biti doveden u pitanje nakon ovolikog posla koji je Hrvatska obavila u zadnjih neću reći pet ili deset, nego možda 20 godina”, kazao je Picula.

“Dobili smo jedan vrlo širok okvir mogućeg rješenja bez detalja”, rekao je potpredsjednik Odbora za europske integracije HDZ-ov Gordan Jandroković. Nije mogao odgovoriti na pitanje je li pravac kojim se krenulo u rješavanju ovog problema za HDZ prihvatljiv.

“Ne mogu vam govoriti o tome zato što nemam dovoljan broj informacija, samo imam okvirno naznačene smjerove u kojima bi se moglo ići. Još uvijek nije vrijeme niti za kritiku, niti za pohvale, niti za tugu, niti za euforiju. Treba sačekati iduće dane i tjedne da vidimo što će biti konačan rezultat. Tu posebice očekujemo sastanak i razgovore premijera Milanovića i Janše”, istaknuo je Jandroković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...