Ponovno podsjećaju na optužbu o etničkom čišćenju Srba

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac reagirao je na izjave izrečene na prosvjedu protiv dvojezičnih natpisa u Vukovaru, na kojem je jedan od organizatora poručio građanima srpske nacionalnosti da ih tu ne bi bilo da se i u Vukovaru dogodila akcija Oluja.

‘To sasvim sigurno ne ide uz zemlju koja za nekoliko mjeseci ulazi u Europsku uniju. Ti koji šalju poruku da bi u Vukovaru trebalo provesti Oluju, na Hrvatsku navlače dodatnu odgovornost za etničko čišćenje’, rekao je Pupovac za Dnevnik HTV-a.

Poručio im je da ‘nakon rata ponovno podsjećaju na tu vrstu optužbi’. Predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Furio Radin poručio je da se zakona treba držati, no da je dinamika primjene stvar dogovora obiju strana.

Članica tog istog odbora, predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević, Ruža Tomašić, koja je i sama prisustvovala skupu, izrazila je žaljenje što se nije pojavio vukovarski gradonačelnik Željko Sabo i netko iz Vlade. Podsjetila je da je ipak većina građana hrvatske nacionalnosti te da su upravo oni izabrali ovu vladu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...