Molitveno bdjenje u zadarskoj katedrali u četvrtak

Molitveno bdjenje u katedrali sv. Stošije u Zadru u povodu odluke Benedikta XVI. o odreknuću od papinske službe održava se u četvrtak 28. veljače s početkom u 19,30 sati. Molitveni program s vjernicima zahvala je Bogu za dar Benedikta XVI. na dan kad će Sveta Stolica od 20 sati biti upražnjena.

Prvi dio liturgijskog susreta bit će informativnog karaktera, kada će zadarski nadbiskup Želimir Puljić govoriti o značenju pontifikata pape Benedikta XVI. i činu odreknuća. Susret će završiti euharistijskim klanjanjem. Nadbiskup Puljić poziva svećenike, redovništvo, katehete, vjernike laike i ljude dobre volje da se priključe molitvenom susretu u katedrali.

– Tim liturgijskim činom želimo zahvaliti Bogu što smo mogli biti suvremenici tako velikog Petrovog nasljednika, a ujedno moliti Duha Svetoga za izbor novog pape. Molimo za svetu Crkvu Božju da joj Bog udijeli mir i štiti je po cijelom krugu zemaljskom. Molimo za dragog Benedikta XVI. da ga Gospodin čuva zdrava i nepovrijeđena. Molimo Duha Svetoga za izbor novoga pape. Molimo i za hrvatski narod da ostane vjeran i odan Svetom Ocu, te urešen kršćanskim krepostima napreduje na zemlji, dok ne prispije u vječno spasenje, potiče mons. Puljić u svom pozivu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...