Janša povukao Erjavca iz pregovora s Hrvatskom!

Slovenski premijer Janez Janša povukao je iz pregovora o Ljubljanskoj banci ministra vanjskih poslova Karla Erjavca i ovlastio državnog tajnika u svom kabinetu veleposlanika Tone Kajzera da nastavi njegov posao.

U priopćenju kojeg je Janša poslao medijima navodi se da bi Erjavec svojim pretjeranim nastupanjem u javnosti, a vezanim uz odlazak njegove stranke iz Vlade i s mjesta ministra, mogao ugroziti kredibilitet pregovora.

Ističe se i da su Janša i premijer Zoran Milanović dogovorili zajednički susret na kojem će 10. ožujka razgovarati o pitanju prenesene devizne štednje hrvatskih štediša nekadašnje podružnice Ljubljanske banke Zagreb. U priopćenju ne piše gdje će se susret održati, no izvjesno je da će do sastanka ovlašteni predstavnici dviju vlada uskladiti prijedloge dogovora o tom pitanju.

Slovenija, podsjetimo, rješavanjem ovog pitanja uvjetuje ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora.

Iz slovenskog Ministarstva vanjskih poslova poručuju da je Erjavec danas na godišnjem pa nije posve jasno stoji li i dalje njegov dogovor o sastanku s hrvatskom ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić, zakazan za utorak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...