Za županijske luke i ceste utrošit će se 90 milijuna kuna

Dvije značajne županijske ustanove koje se bave županijskim lukama i cestama ove će godine utrošiti oko 90 milijuna kuna. Županijska lučka uprava ima plan od 11,3 milijuna kuna, a Županijska uprava za ceste 77,4 milijuna kuna.

Najveći posao Županijske lučke uprave jest rekonstrukcija obale u Jazinama. Županija kao osnivač će za taj projekt dati 3,45 milijuna kuna, a Grad Zadar 3,75 milijuna kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Ove će se godine raditi i na sanaciji luke u Velom Ižu, a konačno će doći na red i rekonstrukcija i dogradnja luke Vrgada (to će stajati 2,8 milijuna kuna). Sredstva koje ŽLU ima na raspolaganju i koja sa sigurnošću očekuje bit će dovoljna za te radove.

No drukčija je situacija u Županijskim cestama jer je procijenjeno da će za održanje postojećeg standarda cesta nedostajati novca. Zbog toga je pokrenut postupak dobivanja kredita od 25 milijuna kuna.

Najbolje uvjete dala je Privredna banka, a konačnu suglasnost na kreditno zaduženje, nakon Županijske skupštine, treba dati Ministarstvo financija.

Ove se godine inače planiraju radovi izvanrednog održavanja na obnovi dijela Magistrale, zatim na obnovi kolnika cesta Smilčić-Korlat, Galovac-Prkos-Škabrnja, Islam Latinski-Smilčić-D. Biljane, Miranje-Vrana-Pakoštane, zatim Krneza-Radovin-Visočane te županijske ceste na Pagu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...