Sinovčić gubi VOX?

Visoki trgovački sud odbacio većinu točki žalbe Rena Sinovčića i u biti potvrdio presudu Trgovačkog suda Zadar kojom se Marijanu Miletiću priznaje potraživanje i nalaže ovrha na Sinovčićevu dijelu VOX-a. Prevoditelj i poduzetnik Marijan Miletić je tako dobio još jedan dokument koji mu daje pravo na 50 posto udjela tvrtke VOX d.o.o. odnosno na udjele Rena Sinovčića. No još je daleko od konačnice i ne može se još reći hoće li Sinovčić sve izgubiti i hoće li Miletić išta dobiti, piše Slobodna Dalmacija.

Sad slijedi procjena tog udjela, postupak dražbe i namirenje ovrhovoditelja, odnosno Marijana Miletića. Temelj za ovakvu presudu je nekadašnji dogovor ove dvojice ovjeren na ziadužnici kojom Sinovčić obećava isplatu 500 tisuća eura Miletiću za nekakve usluge, a sve to garantira udjelom u VOX-u. No oko svega ostaje još mnogo nejasnoća jer se istodobno vode i neki drugi postupci, a najbitniji je onaj koji je pokrenuo Sinovčić o nedopuštenosti ovrhe.

U ovom trenutku je bitna okolnost da se postupak ovrhe ne zaustavlja, on ide svojim tokom, a posebno se dokazuje je li ovrha uopće opravdana. Sinovčić je ranije tvrdio kako u svemu nije bilo nikakvog novca, nikakve posudbe, no nejasno je zašto je takvu zadužnicu potpisao, a sad se ne javlja na pozive da dodatno objasni razvoj situacije.

Radnici bez plaća

Ovršni predmet se dalje vodi na Općinskom sudu Zadar, a budući da VOX nije d.d. i njegove dionice ne kotiraju na burzi, sudski vještak treba procijeniti vrijednost udjela i zatim se raspisuje javna dražba.

Teoretski se može dogoditi da ne bude ponuda, pa se ide na umanjenje cijene u drugoj dražbi, odnosno da se postupak prodaje otegne. A tek kad se realizira prodaja onda se Miletić naplaćuje.

Znači on presudom VTS-a ne postaje nekakav vlasnik 50 posto udjela VOX-a, može se dogoditi da na dražbi to kupi bilo tko. Možda i sam Sinovčić, pa na taj način isplati Miletića.

S druge strane se može dogoditi ako se u posebnom postupku dokaže nedopuštenost ovrhe, da u slučaju dovršenja prodaje udjela i isplate Miletića ovaj mora vratiti ono što mu je isplaćeno!

Oni koji rade za dva Sinovčićeva tjednika i VOX televiziju ne primaju redovito plaće, izgleda da im ni doprinosi nisu plaćeni, no priča oko nekakvog kraja medijskog carstva VOX zbog ishoda ovog spora ipak bi bila ishitrena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...