Novi prosvjedi na Kosovu: Srbi postavili barikade i zapalili automobilske gume

Skoro svaki dan na Kosovu se održavaju prosvjedi. Kako javlja dopisnik agencije Anadolija iz Prištine, jučer su Albanci održali prosvjede u Gilanu, danas Srbi prosvjeduju u Mitrovici, dok će sutra u Prištini i Kosovari održati masovne prosvjede.

Naime, jutros su Srbi s Kosova zatvorili put na liniji Priština-Zubin Potok. Kako prenose srpski izbori, kolona vozila u kojoj su bili pripadnici EULEX-a i kosovske pogranične policije zaustavljena je jutros nešto prije osam sati u Zubinom potoku. Tamo su lokalni Srbi blokirali magistralni put Priština – Ribariće.

Dopisnik AA izvještava kako Srbi koji su blokirali put žele da kosovski graničari napuste granični prijelaz Brnjak. Također, Srbi su spriječili službenike EULEX-a na putu prema Brnjaku pod optužbom da vozilima prevoze kosovske graničare.

Glasnogovornik policije u regiji Mitrovica Besim Hoti kazao je da su Srbi ponovo postavili barikade. “Srbi su zatvorili škole i sve učenike postavili na barikade. Žele zaustaviti kosovske granične službenike jer je, prema njima, to dio Srbije”, kazao je Hoti.

Na barikadama je trenutno 150 prosvjednika koji su zapalili automobilske gume.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...