Više sunca, ali i magle; hladnije od 5 do +15

U narednim danima sve do Nove godine u cijeloj će Hrvatskoj zahladniti, no i dalje će biti neuobičajeno toplo za ovo doba godine. Temperature će se spustiti tek za nekoliko stupnjeva. Posvuda će biti vedrije, međutim, u nekim dijelovima unutrašnjosti magla će se duže zadržavati.

U petak ujutro će u cijeloj Hrvatskoj biti oblačno, u većem dijelu s kišom, a u planinama snijegom. U drugom dijelu dana slijedi postepen prestanak oborina i razvedravanje, pa će popodne biti djelomice sunčano. Više oblaka bit će u Slavoniji, a oborina će biti još samo na krajnjem istoku. Navečer i u noći potpuno će se razvedriti. U unutrašnjosti će zapuhati umjeren do jak vjetar sjevernih smjerova. Na Jadranu će ujutro puhati umjeren do jak sjeverozapadnjak, a popodne jaka bura, s olujnim, ponegdje i orkanskim, udarima. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od 0 do 5, a na Jadranu od 6 do 11°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 4 do 9, a na Jadranu od 11 do 16°C.

U subotu će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati pretežno sunčano i osjetno hladnije. U unutrašnjosti će ujutro mjestimice biti magle koja se ponegdje može i dulje zadržati, a vjetar će biti slab promjenjiva smjera. Na Jadranu će ujutro puhati jaka bura s olujnim udarima koja će postepeno slabiti i, u drugom dijelu dana, okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će se kretati od -7 do -2, a na Jadranu od 1 do 6°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od -1 do 4, a na Jadranu od 9 do 14°C.

Do kraja godine će se nastaviti stabilno vrijeme. U unutrašnjosti će ujutro biti magle koja se mjestimice može i duže zadržati, a u nastavku dana pretežno sunčano. Na Jadranu će cijeli dani biti pretežno sunčani. U unutrašnjosti će vjetar biti uglavnom slab promjenjiva smjera, a na Jadranu uglavnom slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti uglavnom od -5 do 0, a na Jadranu od 1 do 6°C. Najviše dnevne bit će od 0 do 5°C u unutrašnjosti, te od 10 do 15°C na Jadranu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...