Akcija Propuh

Projekt “Volontiram” još jednom pokazao je složnost i uspješnost suradnje prilikom organizacije aktivnosti u kojoj su se odlučili pomoći Centru za rehabilitaciju na Mocirama.

Naime, nova zgrada na Mocirama oštećena je, odnosno stakla na prozorima su porazbijana, te su studenti volonteri odlučili oblijepiti najlonima razbijene staklene površine kako bi se spomenuti prostor sačuvao od kiše i vlage.

Na Mocirama se okupilo desetak volontera koji su se udruženim snagama jutros unatoč hladnoći spremno primili posla. Sve pohvale za vrijedne volontere. Upitali smo jednu od volonterki kako se nosi sa hladnoćom i radnim uvjetima

Studenti volonteri u centru Mocire (Foto: Žeminea Čotrić / Antena Zadar)

 – Naravno da nije ugodnom, ali kad si volonter i znaš kakav je cilj onda prihvatiš to i ne brineš na neki način. Volonterstvo je lijepa stvar. Meni je drago da  mogu pomoći svojim radom i trudom nekome tko to treba, želi i zaslužuje. Nebitno je o kome i čemu se radi, rekla je studentica volonterka Lidija.

Raspitali smo se i što projekt “Volontiram” i njegovi akteri namjeravaju dalje

 – “Volontiram” surađuje sa svim udrugama u gradu, a voditeljica projekta dogovara suradnju. Ide se korak po korak, dobijemo apel ili molbu, ovisi kome što treba i što se događa u nekom periodu vremena. Vidjet ćemo. Sada je dosta tih Božićnih humanitarnih akcija u toku, dodala je Lidija.

Studenti volonteri u centru Mocire (Foto: Žeminea Čotrić / Antena Zadar)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...