Policijski presretač nadzire promet gradskim cestama

Barem jednom svi su se polakomili pritiskom papučice gasa iznad dopuštenih prometnih brzina, posebice na autocesti. Iako svjesni da ih vreba nitko drugi do policijskog presretača. Susret s istim, zapravo, nije baš ugodan. No, da bi osjetili nešto slično, više ne morate prekoračiti brzinu na autocesti, dovoljno je to učiniti na frekventnijim prometnicama po Zadru.

Naime, PU zadarska jedno je svoje vozilo, popularnog presretača, opremljeno uređajem “Traffivision” za nadzor brzine, uputilo u patroliranje gradskim cestama.

Spomenutim vozilom nadziru promet na državnim i županijskim cestama s posebnim naglaskom na naseljena mjesta. Tu se posebice ističu prometnice u gradu Zadru s naglaskom na noćne sate, saznajemo u razgovoru s glasnogovornikom PU zadarske, Elisom Žodanom.

Presretač koji susrećemo posljednjih dana na gradskim cestama, zapravo je isti onaj koji patrolira autocestom A1 u ljetnim mjesecima, no zbog smanjenog broja vozila, korisniji je na spomenutim, gradskim prometnicama.

 

 

Sankcionirao 367 prekršaja

Žodana smo upitali, dakako, i za statističke podatke te broj naplaćenih kazni, baš od strane presretača. Saznajemo tako da su u posljednja tri mjeseca, dakle u kolovozu, rujnu i listopadu, policijski službenici u radu s presretačem na području PU zadarske sankcionirali 367 prekršaja.

Od spomenutog broja, njih 99 prekršilo je prekoračenje brzine, a 32 je vozilo pod utjecajem alkohola. Čest prizor na županijskim cestama svakako je vožnja s isteklim ili nevažećim registarskim oznakama. Presretač je ovu vrstu prekršaja zabilježio i sankcionirao 52 puta.

Prekršaj koji je također zapažen i sankcioniran od strane djelatnika u presretaču – prolazak kroz crveno svjetlo, zabilježen je i sankcioniran 12 puta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...